Zaken idee
Image default
Lucht- en ruimtevaart en defensie

Ballonvaart en veel gestelde vragen

Iedereen die nog geen ballonvaart heeft gemaakt heeft steeds een heleboel vragen. In dit artikel gaan we je proberen een heleboel antwoorden te geven omtrent het ballonvaren.

Heb ik hoogtevrees in een luchtballon?

Veel mensen durven niet op een lader kruipen of hebben schrik van hoogtes, er zijn ook mensen die vliegangst hebben. Er is wel degelijk een groot verschil tussen vliegangst en hoogtevrees.

Meer mensen hebben last van vliegangst. En misschien zit je zelf wel met vragen. De meeste mensen hebben angst om de controle uit handen te geven. Vliegangst moet je zeker niet hebben in een luchtballon. Wij zorgen voor voldoende voorbereiding en een gedetailleerde uitleg over wat er gaat gebeuren. Zodat je je direct op je gemak voelt.

Hoogtevrees kan je niet hebben in een luchtballon. Dit kan je alleen hebben indien je contact maakt met de grond. Dit ontstaat wanneer je naar beneden kijkt en je tegelijkertijd de vraag stelt hoe het is om naar beneden te vallen.

 

Is een ballonvaart gevaarlijk?

Dit is een vraag die veel mensen zich stellen. Een ballonvaart is totaal niet gevaarlijk, en één van de veiligste sporten die er bestaan. Dit komt doordat ballonvaren alleen gebeurt met mooi en veilig weer indien het weer het niet toelaat zullen er ook geen ballonvaarten worden uitgevoerd.

Het geen waar de meeste mensen schrik voor hebben is de landing. Een luchtballon kan je tot 10 centimeter nauwkeurig besturen, waardoor de landing steeds gecontroleerd gebeurt.

Moraal van het verhaal een ballonvaart is super veilig.

Kan ik heel de dag ballonvaren?

Nee, je hebt het misschien al opgemerkt dat je enkel luchtballonnen kan zien in de ochtend of in de avond. De reden hiervoor is dat een luchtballon niet kan varen gedurende de dag. Tijdens de middag hebben luchtballonnen last van thermiek. Thermiek is het stijg en daal stroming van de luchtmassa indien je hier je met je luchtballon in zou komen zou je luchtballon onbestuurbaar worden en dat wil je niet tijdens een ballonvaart.

Heb je zelf ook nog vragen over je ballonvaart neem even vrijblijvend met ons contact op en wij helpen je graag verder.

https://www.balloony.be