Zaken idee
Image default
Elektronica en elektriciteit

Je huis slim maken? Is dat heel moeilijk?

Tegenwoordig hoor je veel mensen zeggen dat ze een slim huis hebben gemaakt. Dit kan misschien wat gek overkomen als je nog nooit van “slimme huizen” hebt gehoord. Een slim huis betekent dat er apparaten in zijn geïnstalleerd die uit zichzelf dingen kunnen doen. Dit zijn smart devices, oftewel: slimme apparaten. Zo zijn er slimme lampen die aan en uit gaan als je een knopje in de app indrukt (waar je ook ter wereld bent). Nog slimmer zijn lampen die aan of uitgaan als je de deur binnenkomt of juist verlaat. Je kan het zo slim (en gek) mogelijk maken als je zelf wilt. Zo kun je ook slimme robotmaaier in de tuin zetten die voor jou het gras maaien en zonnewerking kopen die dichtgaat als de zon begint te schijnen. Hieronder lees je meer over slimme huizen en slimme apparaten die je in het huis kan installeren.

Een aantal voorbeelden van een slim huis op een rij

Slimme huizen zijn helemaal hip. Naar verwachting worden deze nog velen malen hipper. Het is een echte trend in de tech-wereld en woonwereld. Veel huizen in Nederland en België hebben al diverse slimme apparatuur. Dit komt omdat het zo goed te verkrijgen is. Slimme spullen koop je namelijk al voor weinig geld bij onder andere de IKEA en Action. Een smart hub kopen doe je voor weinig geld. Daar koppel je allerlei merken en soorten apparaten aan, zodat ze goed met elkaar kunnen communiceren.

Slimme deurbel

Dit is een van de meest populaire toepassingen van slimme apparaten. Dit apparaat hang je bij de deur op. Je vervangt daarmee de traditionele deurbel. Dit is erg handig, omdat er ook een camera in zit. Zo kan je overal ter wereld kijken wie er voor de deur staat als er iemand aanbelt. De echt slimme deurbellen zijn zelfs geschikt om tegen te praten, zodat je een gesprek voert met de persoon die voor de deur staat. Handig als je tegen de pakketbezorger wilt vertellen dat hij of zij het pakketje gerust in de tuin mag zetten!

Rolluiken die slim zijn

Rolluiken en zonnewerking zijn ook populaire producten. De slimme modellen staan zo ingesteld dat deze dichtgaan wanneer de zon schijnt. Ook kun je deze van afstand bedienen met een app. Erg handig als je een koel huis wilt houden. Ook handig als je meer privacy wenst in huis met de rolluiken. Niemand kan zo naar binnen gluren als je niet thuis bent (of juist wel thuis bent!).

Speakers waar je tegen praat

Slimme speakers? Wie heeft er nog niet van gehoord? Deze speakers kunnen naast muziek afspelen veel meer voor je betekenen. Het zijn als het ware hulpjes in het huishouden voor je. Je vraagt alles aan ze wat je maar wilt. Ze helpen je met vragen beantwoorden, het weer voorlezen en nog veel meer smart-dingen. Vaak is dit dé basis van een smart home.

https://www.365smart.nl/