Zaken idee
Image default
Elektronica en elektriciteit

Je kantoor schoonmaken met een robotstofzuiger

Je kantoor stofzuigen is wellicht niet je favoriete bezigheid en wellicht heb je nog geen mogelijkheden dit door een schoonmaakbedrijf te laten doen omdat je net met je bedrijf bent gestart. Een robotstofzuiger kan deze taak uit je handen nemen.

Wat is een robotstofzuiger?

Een robotstofzuiger gaat zelfstandig aan de slag en wordt ook wel een geautomatiseerde stofzuiger genoemd. Meestal is een robotstofzuiger rond en heeft een accu en een opvangbak. De stofzuiger rolt langs alle kasten en stoelen en de beste automatiosche stofzuigers kunnen prima over vloerkleden heen en over drempels. Wel zijn er veel modellen op de markt en het is aan te raden voor de beste robotstofzuiger te gaan om je kantoorpand schoon te houden.

De meest luxe stofzuigers brengen de ruimte in kaart en kunnen zodoende zelf een rondje door de kamer heen doen. Als de accu bijna leeg is zal de robotstofzuiger terugkeren naar zijn station en weer opladen.

Sommige robotstofzuigers zijn voorzien van handige snufjes zoals een afstandsbediening en bediening via een app. Hiermee kun je de robot aan en uitzetten, het programma wijzigen of terugsturen naar de basis. Met de app die je vaak via Google Assistent, Alexa en de Apple HomePod kunt besturen kan je de snoerloze stofzuiger bijvoorbeeld laten stofzuigen of laten stofzuigen in een bepaalde ruimte in huis.

De nieuwe dweilrobots

De allerlaatste generatie robotstofzuigers hebben een dweil functie en wordt daarom ook wel een dweilrobot genoemd. Deze kunnen je tegels, laminaat en houten vloeren naast zuigen ook dweilen. Als de robot tapijt detecteert dan zal hij daar uit de buurt blijven zodat je geen nat tapijt hebt. Wel duurt het dweilen bij deze robots momenteel nog redelijk lang. De techniek staat echter niet stil en het zal hoe dan ook niet lang meer duren voordat er snel verbeterde versies van deze dweilrobot op de markt komen.