Zaken idee
Image default
Auto-industrie

Renault Zoe laadkabel

De Renault Zoe is een elektrische auto die op de markt is sinds 2012. Hij is iets langer dan de Renault Clio en wordt gebouwd in dezelfde fabriek evenals de Nissan Micra.

Tot de zomer van 2015 was de Renault Zoe voorzien van een 22 kWh accupakket dat opgeladen diende te worden middels een type 2 laadkabel of thuislader van de Renault Zoe. De elektromotor was van van Continental en leverde 88 pk. De werkelijke actieradius is ongeveer 100 tot 150 kilometer. De Renault Zoe kan op verschillende stroomsterkten worden opgeladen. Het volledig opladen duurt minimaal dertig minuten en maximaal 9 uur. 

In juni 2015 kwam er een nieuwe motor in de Renault Zoe. Deze is compacter en wordt door Renault zelf geproduceerd. Hij heeft hetzelfde vermogen als zijn voorganger maar wel een actieradius van 240 kilometer. Deze variant is niet geschikt voor snelladen.

Eind 2016 kwam er weer een nieuwe variant op de markt. Ditmaal met een actieradius van maar liefst 400 kilometer. Deze is in samenwerking met LG Chem ontwikkeld en beschikt over een accupakket van 41 kWh. Deze versie is geschikt voor type 2 standaard laden tot maximaal 22 kW en snelladen.

In de zomer van 2019 verschijnt de nieuwste Renault Zoe. Deze noemen ze de Renault Zoe. Phase II. Bij deze versie is de carrosserie iets gewijzigd. Het accupakket is vergroot naat 52 kWh en heeft een actieradius van 395 kilometer.

De Renault Zoe wordt middels een type 2 aansluiting opgeladen en kan tot en met 22kW laden. Dit is het maximale wat met AC laden mogelijk is.

Doordat de Renault Zoe tot en met 22 kW kan laden, kan deze bijvoorbeeld een stuk sneller laden dan een Tesla Model 3 die maximaal 11kW kan laden.

 

https://www.voldt.nl/selecteer-hier-uw-elektrische-auto/renault-laadkabel/renault-zoe-laadkabel