Zaken idee
Image default
Energie

Zonnepanelen installatie door een professional

Het laten installeren van zonnepanelen wordt steeds vaker gedaan. Dat is logisch als je kijkt naar de huidige energieprijzen en de technologische ontwikkelingen in de markt. Het wordt daardoor een interessante optie om zonnepanelen op je woning te laten installeren. 

Zonnepanelen op je dak

Zonnepanelen op je dak laten installeren kan bij de meeste woningen. Toch is het wel handig om vooraf uit te zoeken of het mogelijk is om ook op jouw woning toe te passen. Zo voorkom je problemen achteraf en weet je zeker dat de installatie van zonnepanelen je genoeg oplevert. Er zit ook verschil of je zonnepanelen op een plat of schuindak installeert. De installatie van zonnepanelen op een schuin dak is ook zeker interessant. Maar hoe werkt de installatie eigenlijk?

De installatie van zonnepanelen

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt voor zonnepanelen komen de experts bij je langs. Eerst om vooraf te kijken naar de woning en in te schatten waar de panelen geplaatst kunnen worden. Er wordt dan meteen ook worden gekeken hoe je dak eruit ziet en op welke manier de panelen kunnen worden geinstalleerd. Ook checkt de monteur direct waar er ruimte is om de omvormer in de woning op te hangen. Zo weten ze vooraf precies wat er nodig is en jij waar je aan toe bent.

De dag van de installatie

Op de dag van de installatie begint het team vroeg. Niet omdat ze op tijd naar huis toe moeten, maar zodat we zeker weten dat alle panelen op het dak zijn geinstalleerd en werken voordat we weer naar huis toe gaan. We starten vaak met het verwijderen van de dakpannen (deze worden weer teruggeplaatst). Vervolgens gaan we aan de slag met het installeren van de panelen en het koppelen van alles. We testen dan ook of alles werkt, zodat je eigenlijk direct plezier hebt van je zonnepanelen. 

https://www.uwgroenestroom.nl/zonnepanelen/