Zaken idee
Image default
Energie

3 praktische tips hoe parkeergarage eigenaren schadeclaims kunnen verminderen

3 praktische tips hoe parkeergarage eigenaren schadeclaims kunnen verminderen

Ben je de eigenaar van een parkeergarage? Dan is het wellicht wel eens voorgekomen dat er een schadeclaim is binnengekomen door een aanrijding, een diefstal of ander ongeval in de parkeergarage. Dit wil je vanzelfsprekend zo veel mogelijk voorkomen: hoe pak je dit aan? Van parkeergarage verlichting tot betere controle: hier vind je drie praktische tips voor het verminderen van schadeclaims voor parkeergarage eigenaren.

Tip 1: Plaats verkeersdrempels 

Een van de eerste veranderingen die je kunt doorvoeren is het plaatsen van verkeersdrempels en verkeersborden. Met goed gebruik van verkeersdrempels is het mogelijk om meer veiligheid te creëren. De snelheid in een parkeergarage kan worden verlaagd, waarmee de kans op ongevallen ook terugloopt. Maak verder handig gebruik van verkeersborden om maximale snelheid in de parkeergarage aan te geven. In combinatie met de onderstaande tips ben je in staat om de veiligheid te optimaliseren en zo het aantal schadeclaims aanzienlijk te laten verminderen. 

Tip 2: Betere verlichting

Een parkeergarage heeft niet of nauwelijks natuurlijk licht. Dit betekent dat er sprake is van donkere plekken. Dit is een van de oorzaken voor ongevallen of schade aan auto’s. Het is daarom aan te raden om betere verlichting aan te schaffen. Met de LED verlichting van Prolumia.be kies je alleen maar voor voordelen. Deze verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van handige sensoren en dimmers, zodat er niet onnodig energie wordt verbruikt. In een parkeergarage moet altijd goede verlichting zijn: dit realiseer je met LED lampen. 

 

LED verlichting van Prolumia is verkrijgbaar in tal van soorten. Ook voor parkeergarages is het dan ook goed mogelijk om de juiste verlichting aan te schaffen. Stel eerst een goed lichtplan op waarmee je in staat bent om goede keuzes te maken voor de parkeergarage.

Tip 3: Goede toegangscontrole 

In de derde plaats is het slim om voor goede toegangscontrole te zorgen. Dit kan onder andere door het plaatsen van slagbomen of toegangspoorten. Wanneer het gaat om een zakelijke parkeergarage als onderdeel van een bedrijf, is het slim om poortjes te creëren met toegang via persoonlijke badges. Dit zorgt voor veiligheid, minder kans op inbraken en veel minder vandalisme. Goede toegangscontrole brengt volop voordelen met zich mee. In combinatie met verlichting en verkeersborden en -drempels ben je verzekerd van meer veiligheid en daardoor ook een afname in het aantal schadeclaims.