Zaken idee
Image default
Gezondheidszorg

Tips om water te besparen

Huishoudens zijn verantwoordelijk voor meer dan twee derde van het totale waterverbruik in Melbourne. Naarmate onze bevolking groeit en de klimaatverandering de regen minder betrouwbaar maakt, moeten we allemaal een steentje bijdragen om onze doelstelling van 155 liter per persoon per dag te halen – want als we allemaal een beetje besparen, besparen we allemaal veel.

Van het veranderen van dagelijkse gewoonten tot het kiezen van waterefficiënte apparaten, er zijn genoeg manieren om elke druppel te laten tellen, elke dag. Begin met de tips op deze pagina.

Eenvoudige waterbesparende gewoonten
De meesten van ons hoeven nog maar 2 liter water te besparen om tot onze doelstelling van 155 liter per dag te komen. Dat is gemakkelijk te bereiken door kleine veranderingen in onze dagelijkse gewoonten. Of een watertap van Brita kan ook helpen met het efficiënter omgaan met water.

Hergebruik grijs water
Water uit uw was of badkamer kan worden gebruikt om uw tuin groen te houden. Neem een emmer om het water van de laatste spoelbeurt van uw wasmachine of van uw douche of bad op te vangen terwijl u wacht tot het warm wordt. Zorg ervoor dat je natriumarme zeep, shampoo en wasmiddel gebruikt en gebruik het grijze water binnen 24 uur.

Behandeld grijs water kan ook worden gebruikt om toiletten door te spoelen en kleren te wassen. Om een permanent grijswaterbehandelings- en recyclingsysteem te installeren, moet je een door EPA goedgekeurd systeem kiezen en een vergunning van je gemeente krijgen – lees voor meer informatie het grijswateradvies van EPA Victoria.

Icoon van bad met douchekop
Installeer een waterefficiënte douchekop. Waterefficiënte douchekoppen kunnen jaarlijks meer dan 10.000 liter water besparen. Als je een oude of lekkende douchekop hebt, vraag dan aan je waterbedrijf of ze een douchekopomruilprogramma hebben.

Installeer een toilet met dubbele spoeling
Toiletten met dubbele spoeling kunnen een ongelooflijke 35.000 liter water per jaar besparen voor een gezin van vier personen! Vraag uw waterbedrijf of ze een toiletvervangingsprogramma hebben – zo niet, en u hebt financiële hulp nodig, dan komt u misschien in aanmerking voor het kortingsprogramma van de Victoriaanse regering.

Icoon van wasmachine
Koop een waterefficiënte wasmachine
Wist u dat voorladers tot 50% minder water verbruiken dan bovenladers? Een beetje onderzoek voor u koopt kan veel opleveren: ga op zoek naar ten minste vijf sterren voor de waterefficiëntie en vier sterren voor het energieverbruik. Voor meer advies over het kiezen van waterefficiënte apparaten, bekijk de informatie over wasmachines van Sustainability Victoria.

En vergeet niet: laat uw wasmachine alleen draaien als u een volle lading wasgoed hebt.

https://zakenidee.be/tips-om-water-te-besparen/