Zaken idee
Image default
Gezondheidszorg

Voordelen van essentiële diffusers

Essentiële olie Diffuser voordelen

Hier zijn enkele top fysieke en mentale voordelen van het gebruik van een essentiële olie diffuser:

Helpt je te ontspannen.

Veel mensen grijpen niet voor niets naar aromatherapie na een lange dag op het werk. De zachte geuren en kalmerende effecten zijn een geweldige manier om ‘s avonds tot rust te komen. Het verstuiven van essentiële oliën kan op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met een andere activiteit om u te helpen ontspannen. Verstuif de oliën bijvoorbeeld terwijl je een andere rustgevende activiteit doet, zoals een bad nemen, een eenvoudige yoga-oefening doen of een paar minuten mediteren. Zoek naar geuren die u helpen te kalmeren in plaats van u energie te geven.

Bevordert gevoelens van kalmte.

Aromatherapie is een uitstekende aanvulling op je dagelijkse routine, maar het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn in tijden van stress en spanning. Die gevoelens van kalmte en ontspanning helpen je een moment te nemen, uit te ademen, en jezelf te herbronnen wanneer je gedachten op hol slaan. Bovendien bevordert het verstuiven van essentiële oliën ook een diepe ademhaling, waarvan is aangetoond dat het gevoelens van stress op dat moment verlicht.

Verbetert de helderheid en focus.

De voordelen van aromatherapie zijn zowel mentaal als fysiek. Het kiezen van een energieke geur, zoals citrusvruchten, verhoogt de alertheid en het vermogen om te concentreren en te focussen. Gebruik dit soort aromatherapie wanneer je werkt aan een groot project of opdracht die je volledige aandacht nodig heeft. Je kunt deze geuren ook ‘s ochtends in huis verspreiden als je je klaarmaakt om te gaan werken, zodat je lichaam wakker wordt en het makkelijker wordt om in beweging te komen.
Maakt veranderingen in levensstijl makkelijker.
Wanneer u een grote verandering aanbrengt in uw levensstijl, vooral als het gaat om het schrappen van iets – zoals cafeïne, suiker of sigaretten – bent u gedoemd een beetje prikkelbaar te zijn als uw lichaam zich aanpast aan de nieuwe situatie. De rust en kalmte die aroma diffusers oproepen kunnen helpen de overgang te vergemakkelijken en gevoelens van stress en nerveuze irritatie te verminderen die vaak gepaard gaan met zulke grote veranderingen. Aromatherapie kan je ook helpen bij het opbouwen en onderhouden van een nieuwe routine. Je kunt bijvoorbeeld ‘s ochtends je olieverdamper aansteken in plaats van een kop koffie in te schenken.

Geeft je humeur een boost.

Een paar minuten van je dag nemen om aan zelfzorg te doen, of dat nu aromatherapie is of iets anders, verbetert op zichzelf al je humeur. Naast het zelfzorg aspect, zorgen de vele positieve voordelen van essentiële olie verstuivers ook samen voor een goed humeur en een verhoogd gevoel van geluk en tevredenheid. Of je je nu goed voelt of een beetje somber, aromatherapie kan je helpen je op te beuren en je beter te voelen.

Vermindert de zichtbaarheid van roodheid.

Bepaalde essentiële oliën bevatten ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen je huid weer in balans te brengen en roodheid te verminderen. Dit zorgt er weer voor dat je huid er gezond uitziet en bevordert een heldere teint. Als je een gevoelige huid hebt die gevoelig is voor reacties, test de olie dan eerst door een paar druppels op je arm te deppen en het af te dekken met een verband voor ten minste een paar uur. Als uw huid er daarna schoon uitziet, dan kunt u aan de slag.

Kan pijnlijke gewrichten verlichten.

Etherische oliën kunnen helpen om pijnlijke gewrichten te verzachten, maar ook om je huid te kalmeren. Aromatherapie kan je welzijn verbeteren en de afgifte van feel-good hormonen zoals gewrichtspijn op gang brengen. Op zijn beurt vermindert dit uw psychologische ervaring van pijn, waaronder gewrichtsklachten. Het kan ook een betere slaap bevorderen (meer hierover in een minuut) wat ook de gezondheid van de gewrichten verbetert, omdat je lichaam geneest terwijl je rust.

Bevordert een gezonde, genezen huid.

Aromatherapie helpt bij een snel herstel en bevordert gezond uitziende teennagels en huid. Of je nu een beetje roze bent van een dag in de zon of herstellende van een milde huiduitslag, het verspreiden van essentiële oliën kan de effecten van kleine huidirritaties verminderen en helpen bij het verminderen van de verschijning van huidoneffenheden en irritaties. Het vermindert ook de zichtbaarheid van de tijd op de huid, zoals fijne lijntjes, vlekkerige pigmentatie, en verlies van elasticiteit.

Bevordert een betere slaap.

Of het nu gaat om een maag die van streek is of overhaaste gedachten, er zijn zoveel problemen die u ‘s nachts wakker kunnen houden. Helaas is moeite om in slaap te vallen en te blijven slapen een veel voorkomende klacht in de Verenigde Staten. Meer dan 50 miljoen Amerikanen lijden al aan meer dan 80 verschillende slaapstoornissen, en nog eens 20 tot 30 miljoen lijden elk jaar aan slaapproblemen met tussenpozen. Het gebruik van een kalmerende geur in uw olieverspreider voor het slapen gaan zal u helpen ontspannen en u voorbereiden op een lange nacht van diepe rust.

Kan spierspanning en spierpijn verminderen.

Net als het verlichten van gewrichtspijn, kunnen aroma diffusers ook helpen bij het verlichten van spierspanning en spierpijn. Als je pijn hebt na een training of je voelt je stijf na een lange dag zitten aan een bureau, ga dan zitten of liggen terwijl je je aroma diffuser laat werken en voel je lichaam ontspannen. Voor extra voordelen kunt u ook een paar druppels van de olie nemen en deze direct op de spier masseren om het melkzuur te verdrijven en u te helpen leniger te worden. Je kunt de oliën verwerken in een draaglotion om de essentiële olie verder te laten strekken.

Moedigt gezonde eetgewoonten aan.

Geur is een belangrijk onderdeel van een hongerig of voldaan gevoel – in feite geeft recent onderzoek aan dat alleen al het ruiken van voedsel het hongergevoel bevredigt, hoewel er meer studies nodig zijn om de resultaten te repliceren. Het verstuiven van essentiële oliën kan helpen bij het beheersen van hongergevoelens en het bevorderen van gezonde eetgewoonten door het stimuleren van de wilskracht en het verminderen van het verlangen om te snacken tussen de maaltijden door. Als je probeert minder calorieën te eten, minder suiker te gebruiken of over te stappen op een gezonder dieet, kan aromatherapie je helpen je nieuwe levensstijl te ondersteunen.

Verschillende manieren om essentiële oliën te verspreiden

Er zijn verschillende manieren om essentiële oliën in de lucht te verspreiden voor volledige aromatherapeutische voordelen. Hier zijn zes van de meest populaire methoden:

Ultrasone diffuser: Ultrasone diffusers vernevelen water en essentiële olie met behulp van geluidsgolven in plaats van verhitting of verbranding, wat de oorspronkelijke structuur van de oliën kan vernietigen. Ultrasone diffusers verspreiden zich als ranken van mist, wat bijdraagt aan de esthetische aantrekkingskracht. We hebben ervoor gekozen om ultrasone technologie te gebruiken in onze Homesick diffuser vanwege de superieure prestaties.
Elektrische diffuser: Elektrische diffusers gebruiken warmte die door elektriciteit wordt opgewekt om de olie te verwarmen en in de lucht te verspreiden. Sommige kunnen ook ventilatoren bevatten om de geur van de olie beter te verspreiden. Elektrische diffusers zijn er in vele soorten en maten, waaronder grotere tafelmodellen en kleinere die rechtstreeks op stopcontacten of USB-poorten kunnen worden aangesloten.
Geurstokjes: Geur stokjes gebruiken stokjes vol met kleine kanaaltjes om passief geuren vrij te geven in de lucht de klok rond. Deze microscopisch kleine kanaaltjes absorberen de olie en duwen die naar de top van het stokje. Zodra de olie het einde van het kanaal bereikt, wordt het vrijgegeven in de lucht en circuleert de geur door uw huis. Omdat geurstokjes geen elektriciteit nodig hebben, kunnen ze bijna overal in uw huis worden geplaatst.
Terracotta verspreider: Ongeglazuurde terracotta is zeer poreus, dus het absorbeert en geeft geuroliën zeer goed af. Terracotta diffusers worden vaak als sieraad gedragen, vaak als hangertje aan een halsketting. Sommige mensen hangen terracotta diffuserschijven voor het raam zodat ze door de zon verwarmd kunnen worden voor een betere diffusie. Druppels olie worden rechtstreeks aan de terracotta hanger toegevoegd en verdampen dan gedurende de volgende minuten.
Ruimtenevel en sprays: De eenvoudige mengsels van water en olie zijn een van de meest ongecompliceerde manieren om uw huis lekker te laten ruiken. De sterkte van de geur kan echter afnemen wanneer het in water wordt gemengd en in de lucht wordt gespoten in plaats van verneveld, dus deze optie creëert misschien niet zo veel geur als andere op deze lijst.
Kaarslamp diffuser: Kaarslamp diffusers mengen ook olie met water. Dit mengsel wordt in een glazen kom gedaan en boven een kaars geplaatst. De warmte van de kaarsvlam verwarmt het water-olie mengsel en verspreidt het in de lucht. Omdat bij deze methode een open vlam wordt gebruikt, moet deze op een stabiele ondergrond worden geplaatst en voortdurend in de gaten worden gehouden.

diffuser