Zaken idee
Image default
Bedrijven en samenleving

Met je fiets naar het werk

Met je fiets naar het werk

Met de stijgende prijzen van onder andere brandstof en ook boodschappen, proberen steeds meer mensen om te kunnen besparen om hun vaste lasten. Niet voor niets kiezen er daarom dus ook steeds meer mensen voor een huismerk in de supermarkt en laten ze de auto staan en pakken ze de fietst. Vooral wanneer je iedere dag met de auto naar je werk gaat, is dit een goede manier om niet alleen te kunnen besparen op je lasten, maar ook direct iets goed te doen voor het milieu. Door iedere dag de fiets te pakken, draag je namelijk bij aan het verbeteren van het milieu, het verbeteren van je eigen gezondheid en scheelt het je iedere maand serieus geld. Maar welke voordelen heeft met de fiets naar het werk allemaal nog meer?

 

Je bent een stuk fitter

Veel mensen hebben het idee dat ze, wanneer ze met de fiets naar het werk toe gaan een enorme kans hebben om nat te worden. Wist je dat deze kans statistisch gezien maar een paar procent is? Mocht het dan wel een keer regenen, wat vaak maar een paar keer per jaar is op het moment dat jij op de fiets zit, kun je ook gewoon een regenjas dragen. Het voordeel aan een regenjas, is dat deze je niet alleen beschermt tegen de regen, maar ook tegen de wind. Dus ook wanneer het niet regent, maar wel erg koud is, is het dragen van deze jas ideaal om het lekker warm te krijgen. Veel mensen die iedere dag op de fiets naar hun werk gaan, voelen zich vaak ook een stuk fitter. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat je direct wakker bent op het moment dat je met -3 op de fiets stapt.

 

Scheelt je geld

Naast dat je een stuk fitter op je werk aankomt, scheelt het je ook een hoop geld. Zo kun je er bijvoorbeeld niet alleen voor kiezen om de auto te laten staan, maar ook om deze te verkopen. Vooral wanneer je twee auto’s voor de deur hebt staan en één van de  beide iedere dag met de fiets gaat, is het zeker het overwegen waard. De kosten die je dan maandelijks bespaard aan brandstof, belasting en ook verzekering kun je dan gebruiken voor het aanschaffen van een regenjas dames en ook een regenjas kind. Zo weet je namelijk zeker dat niet alleen jij, maar ook de kinderen droog overkomen op het moment dat ze lopend of met de fiets naar school gaan.

 

Goed voor het milieu

Dat we met elkaar de uitstoot van CO2 drastisch moeten verminderen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, dat moge wel duidelijk zijn. Door de auto eens wat vaker te laten staan, draag je op een goede manier bij om deze klimaatdoelen van de overheid te kunnen behalen. Waar veel mensen het idee hebben dat de impact van hun actie minimaal is, is dit dus zeker niet het geval. Moet je maar eens nagaan hoe groot het effect is wanneer we allemaal minimaal één dag per week de auto laten staan.