Zaken idee
Image default
Auto-industrie

Wat u allemaal moet weten over hondenmanden

Wat u allemaal moet weten over hondenmanden

In het juiste hondenmand zal uw pup nog meer plezier beleven aan kwijlen, rollen en snoezelen. Sommige honden hebben een duurzaam bed nodig dat bestand is tegen de zwaarste klauwen van de hond, terwijl oudere honden de voorkeur geven aan een pluche bed met net genoeg ondersteuning voor hun tere gestel.

Hebben honden echt hondenmanden nodig?

Veel honden vinden het prima om geen eigen bed te hebben – vooral als hun baasjes het prima vinden dat de pup lekker languit op de bank of op een mensenbed ligt. Maar als u uw hond een eigen plek wilt geven om te ontspannen (en ook uw ruimte wilt terugwinnen), is een hondenmand een prima optie. U zult moeten bepalen wat uw hond leuk vindt en waar u het bed in uw huis wilt plaatsen. Verschillende bedstijlen zijn beter geschikt voor verschillende omgevingen. Een knuffelbed is geschikt voor algemene omgevingen en om ‘s nachts in te slapen. Een bedje is ideaal voor een warm klimaat (omdat het voor een luchtstroom zorgt om uw pup koel te houden) of voor buiten. Kratzakken passen in hondenkratten en zorgen voor opvulling terwijl uw harige vriend opgesloten zit. Maar als uw hond een kauwer is, kan hij beter geen hondenmand gebruiken, omdat het inslikken van stof of vulling kan leiden tot ernstige schade.

Wat is het beste bed voor een hond?

Het beste bed voor uw hond hangt af van zijn behoeften. Honden die zich graag opkrullen als het tijd is om een dutje te doen, zullen genieten van een knuffelbed; honden die zich liever uitstrekken, zullen zich verfrist voelen in een langer en breder ligbed. Puppy’s die slordig zijn en het grootste deel van hun tijd buiten doorbrengen, zullen het heerlijk vinden om het warme briesje te voelen als ze uitrusten op een verhoogd hondenmand. Een knuffelbed ziet eruit als een grote, pluizige knoedel, en de verhoogde bolsters rond de omtrek geven uw hond een plek om zijn hoofd te leggen. De microsuède hoes is zacht en toch duurzaam genoeg om bestand te zijn tegen de gravende klauwen van uw hond of een wasbeurt in de wasmachine op een zacht programma. Dit bed is ook verkrijgbaar in vier maten, voor honden van 10 tot 110 pond.

Houten hondenmand

Geef uw pup een comfortabele slaapplaats met een luxueus houten hondenmand. Of u nu een kleine of grote hond hebt, wij hebben een aantal van de beste houten hondenmanden gevonden die momenteel op de markt zijn (en we zijn ervan overtuigd dat uw harige vrienden ze ook geweldig zullen vinden).

Houten hondenmanden zijn niet alleen ongelooflijk stevig, maar ze staan ook iets boven de grond, zodat uw hond niet wordt blootgesteld aan kille tocht en vocht. Een stevig, goed gemaakt bed kan artritis en gewrichtspijnen voorkomen die kunnen ontstaan wanneer uw huisdier op een koude, harde vloer slaapt, dus ze zijn het waard om in te investeren (houten hondenmanden zijn vaak duurder dan stoffen opties). Kunststof hondenmanden zijn gemakkelijk schoon te maken en duurzaam. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. 

 Klik hier voor goedkope hondenmanden!